ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μέλη στο Κεντρικό Συμβούλιο Φυλακών, όρισε ο Χ. Καστανίδης

17:37 - 18 Ιαν 2010 | Πολιτική
Στην ανασυγκρότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Φυλακών (ΚΕΣΦ), στο οποίο θα συμμετέχει για πρώτη φορά και το ΚΕΘΕΑ, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, νέα μέλη του ΚΕΣΦ ορίστηκαν οι:

* Βασιλική Αρτινοπούλου, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, πρόεδρος, με αναπληρωτή της τον Νίκο Λίβο, επίκουρο καθηγητή Ποινικού Δικαίου.

* Αντωνία - Ιόλη Τζανετάκη, επίκουρη καθηγήτρια Εγκληματολογίας, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Αγγελική Πιτσελά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.

* Αριστομένης Τζανέτης, λέκτορας Νομικής, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Αθανασία Συκιώτου, λέκτορα Εγκληματολογίας Νομικής.

* Νίκος Λίβος, επίκουρος καθηγητής Ποινικού Δικαίου, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Γρηγόρη Καλφέλη, καθηγητή Νομικής.

* Γιώργος Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής Νομικής, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά του την Αφροδίτη Κουκουτσάκη, καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου.

* Γεράσιμος Νοταράς, πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του το δρ Χαράλαμπο Πουλόπουλο, διευθυντή ΚΕΘΕΑ.

* Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, αντεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Αγγελο Καμηλάρη, αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

* Χριστίνα Πέτρου, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Κανέλλα Σπανομίχου, από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

* Ευριπίδης Αντωνίου, προϊστάμενος στο Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης της χώρας, τακτικό μέλος.

* Παύλος Δουλάμης, διευθυντής Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Καπάνταη, διευθυντή Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής.

* Ζωή Λιάπη, προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της τη Σοφία Ασημακοπούλου, κοινωνική λειτουργό στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού.

Το ΚΕΣΦ εισηγείται στον υπουργό Δικαιοσύνης τη συνολική σωφρονιστική πολιτική, την έκδοση αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών και συστάσεων για εφαρμογή νόμων, αλλά και τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των φυλακών.

Επίσης, στις αρμοδιότητές του εντάσσεται η κατάρτιση σχεδίου κανονισμού λειτουργίας όλων των καταστημάτων κράτησης. Το ΚΕΣΦ προτείνει μέτρα επιμόρφωσης του προσωπικού των φυλακών και παράλληλα παρακολουθεί την εκτέλεση προγραμμάτων απασχόλησης, επιμόρφωσης και κατάρτισης κρατουμένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.