ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Παπανδρέου: Θα αξιολογήσουμε αν και πόσα μέτρα χρειάζονται

00:00 - 20 Φεβ 2010 | Πολιτική
Ανοιχτό άφησε ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας.

O Πρωθυπουργός μετά την συνάντηση του με τον βρετανό ομόλογο του, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει πρόσθετα μέτρα πριν την αξιολόγηση της 15ης Μαρτίου, απάντησε «Θα αξιολογήσουμε για να δούμε αν και πόσα μέτρα χρειάζονται» διευκρίνισε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις σχέσεις Ελλάδας- Ευρωπαίων Εταίρων λέγοντας πως η στήριξη στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς όλοι βλέπουν την απόφαση του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση αναγνώρισε ότι «έχουμε πρόβλημα, αλλά όχι όπως το παρουσιάζουν» και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να ανατρέψουμε την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η ευρωπαϊκή στήριξη έχει στόχο να σπάσει την κερδοσκοπία και πρόσθεσε ότι οι πιο θεσμικές αλλαγές τύπου ευρωομολόγου ή ευρωπαϊκών εγγυήσεων απαιτούν χρόνο και υπό αυτή την έννοια η πολιτική στήριξη λειτουργεί -ad hoc-, διευκρινίζοντας ωστόσο πως  η πολιτική στήριξη έχει την έννοια ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει και οικονομική στήριξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.