ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπούλιας προς Λοβέρδο: «Πάλεψέ το!»

16:15 - 18 Ιουν 2010 | Πολιτική
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παραδέχθηκε το υψηλό κοινωνικό κόστος που θα έχουν τα μέτρα για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, δώσει μάχη ώστε «να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες»
Ο κ. Παπούλιας υποδέχθηκε τον κ. Λοβέρδο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ενημερώθηκε για τις αλλαγές στα εργασιακά. Έκανε λόγο για δύσκολες ώρες και του ζήτησε να δώσει μάχη. «Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο», ήταν η απάντηση του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος στη συνέχεια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγκενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ'αυτές τις δύσκολες περιστάσεις». Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμη για «τραχύ αγώνα», αλλά μετέφερε στον Πρόεδρο ενα, όπως είπε, «ευχάριστο μήνυμα», αναφερόμενος στην συμφωνία οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι κοντά στο 63-64 %. Τέλος, ο κ. Παπούλιας απευθύνθηκε σε δημοσιογράφο ο οποίος του είχε νωρίτερα ζητήσει να αναπέμψει το επίμαχο προεδρικό διάταγμα με τις αλλαγές στα εργασιακά: «Να διαβάσετε καλύτερα τις αρμοδιότητες του Προέδρου στο Σύνταγμα», του είπε με αυστηρότητα.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα δοθεί τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα και θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη 23 Ιουνίου. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξασφάλισε την έγκριση των επιτηρητών της τρόικας για τις προωθούμενες αλλαγές, αφού αυτές κρίθηκαν ότι κινούνται στα πλαίσια του μνημονίου που έχει συμφωνηθεί.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.