ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Πεταλωτής: Για τα εργασιακά οι βουλευτές βάζουν τα όρια από μόνοι τους

19:14 - 21 Ιουν 2010 | Πολιτική
H κυβέρνηση σέβεται την αυτόνομη λειτουργία των βουλευτών και συζητά με τους βουλευτές, αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που ενδιαφέρει είναι η ουσία. Και η ουσία είναι ότι αυτές οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις πρέπει να προχωρήσουν. Το αν θα είναι με Προεδρικό Διάταγμα ή αν θα μπορούσε να είναι με νομοθετική ρύθμιση, είναι δευτερεύον ζήτημα. Η Κυβέρνηση κινείται εντός μνημονίου, λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των βουλευτών και τις προτάσεις, έως το σημείο που πρέπει, ενώ υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία τα βάζουν από μόνοι τους οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την επιλογή του Προεδρικού Διατάγματος, μετά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Σαφώς όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, πρόσθεσε αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά Η συζήτηση είναι ανοιχτή. Εμείς ως κυβέρνηση είμαστε ανοιχτοί για όλους τους βουλευτές, για όλους τους κοινωνικούς εταίρους, για κάθε Έλληνα πολίτη, φυσικά, κατά μείζονα λόγο και προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Πεταλωτής

Ακόμη κάλυψε πλήρως τον υπουργό Εργασίας, λέγοντας ότι  είναι σαφέστατο ότι ο κ. Λοβέρδος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και δεν τίθεται ζήτημα Λοβέρδου από τη μια πλευρά και κυβέρνησης, από την άλλη.

«Ο αρμόδιος υπουργός λειτουργεί με το δέοντα τρόπο σε όλα τα ζητήματα. Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει συλλογικά. Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αποφάσεις του κ. Λοβέρδου, είναι αποφάσεις της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά

Αναφερόμενος στο νόμο Βενιζέλου του 1920, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι από το 1920 μέχρι το 2010 έχουν ανατραπεί πάρα πολλά ζητήματα που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητα, και επανέλαβε ότι γνώμονας γι` αυτή την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων παραμένει η προστασία του εργαζόμενου, η οποία είναι πολύπλευρη.

«Εάν δεν διασφαλίσουμε και την ύπαρξη επιχειρήσεων, εάν δεν διασφαλίσουμε και την άνθηση του ιδιωτικού τομέα, δεν θα υπάρχει εργασία. Από κει και πέρα, δεν περικόπτουμε αποζημιώσεις. Κάνουμε τέτοιες αλλαγές έτσι ώστε οι εργασιακές σχέσεις να είναι πιο αποδοτικές, πιο ελκυστικές και για τους επιχειρηματίες, ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας» είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η Κυβέρνηση κινείται εντός μνημονίου, και λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των βουλευτών και τις προτάσεις, έως το σημείο που πρέπει.

Τέλος αναφερόμενος, στο ενδεχόμενο διαρροών και διαγραφών, ο κ. Πεταλωτής είπε πως οι βουλευτές είναι αυτοί οι οποίοι, πραγματικά, τραβάνε μπροστά και εκφράζουν και πιο άμεσα τις απόψεις της κοινωνίας, όλες οι απόψεις τους λαμβάνονται υπόψη από την κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία τα βάζουν από μόνοι τους οι ίδιοι οι βουλευτές, από τη στιγμή που ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 21 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.