ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετατίθεται η κατάθεση του ασφαλιστικού σ/ν στη Βουλή

13:34 - 22 Ιουν 2010 | Πολιτική
Για την επόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, μετατίθεται, πιθανότατα, η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Την απόφαση πήρε το υπουργείο Εργασίας, καθώς εκκρεμούν ακόμα θέματα, ορισμένα εκ των οποίων έχει θέσει η τρόικα, όπως το θέμα με τα όρια ηλικίας για τις μητέρες ανηλίκων. Στελέχη του υπουργείου αναμένουν τις τελικές διευθετήσεις ως την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται πως στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν τελικά και οι ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού που ελήφθη ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που  προκληθηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η άτυπη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θόδωρο Πάγκαλο, με τη συμμετοχή και των οι κ.κ.  Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππα, Γ. Κουτρουμάνη, Γ. Πεταλωτή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τα δύο καυτά θέματα.

«Δεν δέχομαι δημοκρατική μομφή σε ότι αφορά το προεδρικό διάταγμα. Η δική μου πρόταση είναι να πάνε όλα στη Βουλή», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν κάνω πίσω θα δώσω τη μάχη, δεν κάνω πίσω, θα δείτε κι άλλα», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα που προκύπτει είναι αν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα το καταψηφίσουν. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ.Πεταλωτής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας ότι σέβεται την αυτόνομη λειτουργία τους και τις απόψεις τους, όμως «οι εργασιακές αλλαγές πρέπει να γίνουν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.