ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου στη σκιά της Οικονομίας

10:38 - 01 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Με κύριο θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, συνεδριάζει σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στη Βουλή το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Ανεξαρτήτως ατζέντας πάντως και αυτή η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στη σκιά των στοιχείων για την πορεία της οικονομίας.

Μολονότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και τα δημοσιονομικά μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο υλοποιούνται κανονικά – ή έστω με κατά περίπτωση καθυστερήσεις – τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ανάμικτα. Αν και ο προϋπολογισμός κινήθηκε εντός στόχων το πρώτο πεντάμηνο, οι ΔΕΚΟ και τα Ταμεία έχουν ήδη απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των πιστώσεών τους που προβλέπονταν για φέτος, γεγονός που απειλεί με εκτροχιασμό τις δαπάνες. Τα έσοδα ήδη υστερούν, αν και το οικονομικό επιτελείο ελπίζει ότι η εικόνα θα βελτιωθεί με τη νέα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων, που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, την καταβολή του ΕΤΑΚ και της έκτακτης εισφοράς στην ακίνητη περιουσία, την είσπραξη της νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις και την διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ολοκληρώθηκε χθες.

Εκτός από την αγωνία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, προβληματισμό προκαλούν και οι αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται σε ασφαλιστικό και εργασιακά. Για σήμερα στις 2.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη - ενημέρωση από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το σχέδιο νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στους Γραμματείς Τομέων - Π.Ε. - Ν.Ε. και τα  Μέλη Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.