ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Δ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα ο Μαρκόπουλος

11:17 - 01 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Τυπικό θέμα θα είναι τελικά η εκλογή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος είχε σπεύσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τη Ρηγίλλης, τελικά την απέσυρε, ύστερα από έντονες πιέσεις του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες το βράδυ με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. και βουλευτή Ευβοίας, κ. Μαρκόπουλο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κ. Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από καλή κουβέντα, που είχαμε με τον Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, αποφάσισα, για να έχουμε έναν ισχυρό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, να αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Έτσι κι αλλιώς τι Μαρκόπουλος, τι Λυκουρέντζος! Φίλοι από παλιά και οι δύο, δίπλα στον Πρόεδρο, δεν έχει αξία να αναμετρηθούμε μεταξύ μας. Σημασία έχει η πορεία από εδώ και πέρα. Στο Κοινοβούλιο έχει αρκετή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ».

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από μέλη που εξελέγησαν στο συνέδριο και μέλη ex officio (βουλευτές, αιρετούς, κλπ.), συνέρχεται για πρώτη φορά σε σώμα αύριο και θα εκλέξει γραμματέα και επταμελή εκτελεστική γραμματεία. Υποψήφιοι για τη γραμματεία είναι οι ακόλουθοι:

Γεώργιος Αναγνωστάκος, Μέλος Π.Ε.
Γεώργιος Βερναδάκης, Μέλος Π.Ε.
Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδου, Βουλευτής Α΄ Αθηνών
Νικόλαος Δένδιας, Βουλευτής Κερκύρας
Ηλίας Ηλιόπουλος, μέλος Π.Ε.
Αθανασία Κακαλή, μέλος Π.Ε.
Γεώργιος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής
Δημήτριος Πανοζάχος, μέλος Π.Ε.
Δημήτριος Πτωχός, μέλος Π.Ε.
Φίλιππος Ταυρής, μέλος Π.Ε.
Μαργαρίτης Τζίμας, Βουλευτής Δράμας
Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε.
Χριστίνα Χαλιλοπούλου, μέλος Π.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.