ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Α. Λυκουρέντζος - έκλεισαν οι θέσεις των αντιπροέδρων

13:09 - 02 Ιουλ 2010 | Πολιτική
Νέος γραμματέας της ΝΔ εξελέγη ομόφωνα ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ο μόνος υποψήφιος, ενώ προτάθηκε από τον απερχόμενο γραμματέα Ελεύθεριο Ζαγορίτη να μην στηθεί κάλπη και η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις ιδέες και το πρόγραμμα του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει ελπίδα στην χώρα». Ο κ. Λυκουρέντζος δεσμέυθηκε ότι θα εργαστεί για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την μείωση της κομματικής γραφειοκρατίας και έκλεισε λέγοντας ότι «είναι ώρα να αισθανθούν οι Έλληνες ότι τα στελέχη της ΝΔ είναι δίπλα τους». Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι με το Συνέδριο κλείνει ένας κύκλος αναδιοργάνωσης στο κόμμα και ζήτησε από τα στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής να μην κάνουν διακοπές φέτος το καλοκαίρι.

Οι αντιπρόεδροι

Παράλληλα με την εκλογή γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής, κλεισμένο φαίνεται να είναι και το θέμα των θέσεων των δύο αντιπροέδρων του κόμματος, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, ενώ ο Σταύρος Δήμας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα την εποπτεία των παραγωγικών τομέων (οικονομίας, οικονομικών, ναυτιλίας, κλπ.) και του περιβάλλοντος. Εν ολίγοις, η σύνθεση της νέας ηγετικής ομάδας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να ολοκληρώνεται, υπό την αίρεση βεβαίως ότι δεν θα γίνει "ανασχηματισμός" τις επόμενες ημέρες και στους τομεάρχες, ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:57 - 02 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.