ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρινίσεις Βωβού και Δήμου Αθηναίων για διπλή ανάπλαση

12:01 - 05 Αυγ 2010 | Πολιτική
Έγγραφο με το οποίο αποδέχεται να υπογράψει τρεις συμβάσεις με τον Δήμο Αθηναίων σχετικά με το έργο διπλής ανάπλασης υπέβαλε την Τρίτη στον Δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, η εταιρία Μπάμπης Βωβός.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το έγγραφο αναφέρεται στις εξής συμβάσεις:
1. Σύμβαση παραχώρησης χρήσης 1.800 θέσεων στάθμευσης του εμπορικού κέντρου έναντι χαμηλού οικονομικού αντιτίμου για κάθε οπαδό, το οποίο θα προσδιοριστεί από τα συμβαλλόμενα μέρη. Στη σύμβαση αυτή θα πρέπει επίσης να προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός αθλητικών και μόνο εκδηλώσεων, για τις οποίες θα ισχύει η παραχώρηση αυτή.
2. Μεταβίβαση προς το Δήμο Αθηναίων, άνευ ανταλλάγματος, οριζόντιας ή οριζόντιων ιδιοκτησιών του εμπορικού κέντρου, εμπορικών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας 3.000 μ2, προσμετρούμενης στον συντελεστή δόμησης 1,2.
3. Σύμβαση εργολαβίας (ως δωρεά προς το Δήμο Αθηναίων) για την κατασκευή από την εταιρία μας, δαπάναις της, του Αθλητικού Κέντρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με πλαφόν συνολικής δαπάνης κατασκευής (συμπεριλαμβανομένης κάθε δαπάνης, όπως π.χ. ΦΠΑ, μισθών, ΤΣΜΕΔΕ, ΙΚΑ κλπ) που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα,  ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, είχε ανακοινώσει ότι παρέλαβε επιστολές από τους κ.κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, πρόεδρο του Δ.Σ της «ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑ Α.Ε» και Μιχάλη Κίτσιο, πρόεδρο του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, τις οποίες και διαβίβασε άμεσα, μαζί με τη γραπτή ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.
Ο κ. Κακλαμάνης στην γραπτή επιστολή του προς τα δύο μέλη της κυβέρνησης μετέφερε την κοινή επιθυμία του συνόλου της Παναθηναϊκής οικογένειας για την άμεση προώθηση της νέας νομοθετικής ρύθμισης της κας Μπιρμπίλη, για το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.