ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανασχηματισμός ενόψει ΔΕΘ

10:56 - 16 Αυγ 2010 | Πολιτική
Με νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να εμφανιστεί στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός, κ. Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων περιφερειαρχών, στις 3-5 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Συμβούλιο.  

Σύμφωνα με τα -επικρατέστερα μέχρι στιγμής - σενάρια που κάνουν λόγο για ανακοίνωση ανασχηματισμού πριν από τη ΔΕΘ,  ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί την – «επιτυχή» - ολοκλήρωση ενός κύκλου κυβερνητικών πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων (ασφαλιστικό, μεταναστευτικό, Καλλικράτης, δημοσιονομική προσαρμογή, κλπ.), ώστε να προχωρήσει στον ανασχηματισμό.

Εξάλλου, οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ιδανική αφορμή, αφού προεξοφλείται ότι αρκετά μέλη της κυβέρνησης (κυρίως υφυπουργοί), θα θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι μεγάλων πόλεων και περιφερειάρχες.

Επίσης, ο ανασχηματισμός θα συμβάλει και στην αλλαγή του κλίματος εν όψει ΔΕΘ, όπου θα ανακοινωθεί επίσης και πακέτο κοινωνικών μέτρων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, ως αντιστάθισμα στο κόστος των επώδυνων περικοπών δαπανών που αποφασίστηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Εν τω μεταξύ, πονοκέφαλο δημιουργεί στην κυβέρνηση η υστέρηση εσόδων, που ανέρχονται σε 2,8 δισ. ευρώ στο επτάμηνο, οδηγώντας το υπουργείο Οικονομικών σε φοροκυνηγητό αλλά και σε πρόωρη, πριν από την φθινοπωρινή, προβλεπόμενη από το Μνημόνιο, μετάταξη του 30% προϊόντων και υπηρεσιών από το 11% (μεσαίος συντελεστής) στο 23% (υψηλός συντελεστής) του ΦΠΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:13 - 16 Αυγ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.