ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακογιάννη, Στάινμαγερ: «Η Τουρκία πρέπει να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για να γίνει μέλος της Ε.Ε.»

23:23 - 23 Ιουν 2006 | Πολιτική
Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό σύνταγμα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ελληνίδας υπουργού εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον Γερμανό ομόλογο της Φράνκ Βάλτερ Στάινμαγερ. Όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, και οι δύο υπουργοί εξωτερικών επανέλαβαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Τουρκία να τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Αγκυρας.

   "Πρέπει να καταστήσουμε σαφές στην Τουρκία ότι είναι υποχρέωσή της να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και που αφορούν το Πρωτόκολλο, το οποίο πρέπει να εφαρμόσει", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι είναι "υπόθεση όλων μας να οδηγήσουμε την Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση".

Η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, δήλωσε: "Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας. Οι ευρωπαίοι συνεργάζονται όλοι πολύ στενά για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας περιμένοντας από την Τουρκία να συνειδητοποιήσει ότι είναι προϋπόθεση να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο για την περαιτέρω συνέχεια".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.