ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: "Τέρμα" τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με την επιμήκυνση

15:22 - 22 Φεβ 2011 | Πολιτική
Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου είναι αυτονόητη για τη Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτό επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με την Ιρλανδία. Στο πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ Γ. Παπανδρέου με την γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, η Ν.Δ. προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τονίζει ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής είχε αποφασιστεί από τις 28 Νοέμβριου σε συνεδρίαση του Eurogroup.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, οι τελευταίες εξελίξεις και η ανάγκη διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, δείχουν ότι η πολιτική του μνημονίου βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

«Η ΝΔ σταθερά και ξεκάθαρα, υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης. Χρειάζονται κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος χωρίς πρόσθετα επώδυνα μέτρα», τόνισε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ι. Μιχελάκης που υπενθύμισε ότι το τρίπτυχο Επιμήκυνση- ευρωομόλογο και μείωση επιτοκίου, το προβάλει συνεχώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς σε όλες τις συναντήσεις του, με κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ.

Η ΝΔ, συνεχίζει για μία ακόμη μέρα να επικρίνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό μετά τις αποκαλύψεις του Ντομινίκ Στρος Καν και το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.