ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δίωξη σε βάρος του πρύτανη και μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων για την κατάληψη της Νομικής ζητάει ο εισαγγελέας

13:19 - 24 Φεβ 2011 | Πολιτική
Να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος εναντίον του πρύτανη και οκτώ μελών οργανώσεων για την κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες απεργούς πείνας ζητάει με το πόρισμά του ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος διενήργησε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Ο κ. Μουζακίτης παρέδωσε πόρισμα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Σακελάκο, στο οποίο ζητεί να διωχθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Ζητεί επίσης την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των οκτώ μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση οικιακής ειρήνης και ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες φθορές. Η πρώτη κατηγορία αφορά την κατάληψη του κτηρίου της Νομικής, ενώ η δεύτερη ζημιές που διαπιστώθηκαν κατά την αποχώρηση των μεταναστών.
Στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος της ναυτιλιακής εταιρείας, του πλοιάρχου και του πράκτορα που εξέδωσε τα εισιτήρια για τη μεταφορά των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.
Ο κ. Μουζακίτης είχε κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση τους υπεύθυνους για το ταξίδι των μεταναστών από την Κρήτη στον Πειραιά.
Το πόρισμα του κ. Μουζακίτη θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την άσκηση της ποινικής δίωξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.