ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρία C-130 στη Λιβύη για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων

14:01 - 24 Φεβ 2011 | Πολιτική
Τρία C-130 αναχώρησαν για την Τρίπολη και τη Σάμπχα της Λιβύης από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, για να παραλάβουν Έλληνες πολίτες προς επαναπατρισμό.

Επίσης, λίγες ώρες πριν αναχώρησε από την Κρήτη η φρεγάτα Ψαρά, η οποία θα παραμείνει στα ανοιχτά της Λιβύης. Στα αεροσκάφη, τα οποία αναμένονται να φτάσουν στον προορισμό τους στις 12 το μεσημέρι και να επιστρέψουν το βράδυ, επιβαίνουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης και στελέχη από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, που συντονίζουν την επιχείρηση επαναπατρισμού. «Ευχόμαστε μέχρι το βράδυ να έχουμε φέρει κόσμο από την Τρίπολη και τη Σάμπχα και να δούμε για τα υπόλοιπα μέρη, όπου υπάρχουν Έλληνες τι δυνατότητες έχουμε, τι συνεργασίες θα κάνουμε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» επισήμανε σε τηλεοπτική του δήλωση ο κ.Δόλλης.

«Οι Έλληνες είναι περίπου 300. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε όσους μπορούμε και όσο είναι δυνατόν. Γίνονται προσπάθειες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες γι' αυτό πάω κι εγώ ο ίδιος» πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης, καθώς οι διάδρομοί του έχουν καταστραφεί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή. Το επιβατικό πλοίο Hellenic Spirit που ξεκίνησε από τη Βεγγάζη με 2.000 Κινέζους και 30 Έλληνες βρίσκεται 90 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και αναμένεται να δέσει στο Ηράκλειο στις 2 το μεσημέρι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.