ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπεγλίτης: "Καλλικράτης και για τις Ένοπλες Δυνάμεις"

14:53 - 24 Φεβ 2011 | Πολιτική
Σε φάση επανασχεδιασμού της δομής δυνάμεων βρίσκεται το υπουργείο Άμυνας, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των νέων επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως τόνισε ο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

«Σχεδιάζουμε -είπε- πραγματικά τομές και ρήξεις με τις αντιλήψεις του παρελθόντος σε σχέση με τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και σε σχέση με τη χωροταξία. Θα έλεγα σχηματικά ότι σχεδιάζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε έναν "Καλλικράτη", σε σχέση με τη χωροταξία των στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθάρισε ότι για χώρους στρατοπέδων που τις έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, «εναπόκειται στους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης να υποβάλλουν στο υπουργείο Άμυνας συγκεκριμένες μελέτες για αξιοποίηση, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και προς όφελος του δημοσίου γενικότερα, να το συζητήσουμε και βεβαίως να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις. Πρωτεύον, όμως, είναι οι φορείς αυτοδιοίκησης να έχουν συγκεκριμένο όραμα και ώριμες μελέτες». Τέλος, ερωτηθείς αν αναμένεται ανασχηματισμός είπε ότι το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως, «κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας και δεν ξέρω πολλούς συναδέλφους μου να εύχονταν να πάνε στη θέση του αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 24 Φεβ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.