ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερασπίζεται τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο ο Αρβανιτόπουλος

09:45 - 01 Αυγ 2012 | Πολιτική
«Το κύριο κομμάτι των ρυθμίσεων αφορούν στην εφαρμογή των νόμων» σχολίασε ο υπουργός Παιδείας

«Ούτε εγώ ούτε η κυβέρνηση θέλαμε το πρώτο νομοσχέδιο αυτής της βουλής να είναι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. «Εκκρεμούσαν τα οικονομικά θέματα των ιδρυμάτων», σημείωσε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι με το νόμο 4009 οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων ήταν συνδεδεμένοι με τα συμβούλια διοίκησης: «Αυτά δεν είχαν εκλεγεί και έτσι τα ιδρύματα δεν είχαν χρήματα. Είμαστε σε μια κατάσταση που τα ιδρύματα δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να μπορέσουν να κάνουν διαγωνισμούς για σίτιση και στέγαση. Θα είχαμε μια ανώτατη παιδεία σε διάλυση. Γι’ αυτό και η διαδικασία του κατεπείγοντος», είπε.

 

«Το κύριο κομμάτι των ρυθμίσεων αφορούν στην εφαρμογή των νόμων», εξήγησε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε πως «θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο έτσι ώστε το φθινόπωρο να αρχίσουν οι διαδικασίες εκλογής συμβουλίων. Τόσο καιρό παρακολουθούσαμε την αδυναμία των εφορευτικών επιτροπών να διεξάγουν τις εκλογές. Είτε γιατί ηχηρές μειοψηφίες παρεμπόδιζαν τις εκλογές, είτε γιατί άλλοι δεν ήθελαν». «Θα γίνουν εκλογές με κάλπη και αν δεν γίνουν, δίνουμε στους πρυτάνεις την ευθύνη αλλά και την επιστολική ψήφο να διεξάγουν τις εκλογές», εξήγησε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Επίσης, σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξουν καταργήσεις σχολών, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός, αξιολόγηση της κατάστασης και στη συνέχεια θα πρέπει να μελετηθούν τα κριτήρια: «Μέχρι το τέλος του χρόνου να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς αιφνιδιασμούς» ανέφερε.

«Ο νόμος 4009 είναι ένας σωστός νόμος, προχωρούμε στον εξορθολογισμό του. Θα πρέπει ωστόσο να έχει προηγηθεί ο εξορθολογισμός του εκπαιδευτικού χάρτη και μετά να περάσει ο νόμος. Δεν αλλάζει, βοηθάμε στην υλοποίησή του», υποστήριξε ο κ. Αρβανιτόπουλος και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον βασικό κορμό των αλλαγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.