ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ φορές ανοίχτηκε το USB με τη λίστα Λαγκάρντ

14:22 - 14 Φεβ 2013 | Πολιτική
Οκτώ φορές, και από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες, ανοίχτηκε το επίμαχο USB με τη λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ. Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου έφθασε χθες η πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το επίμαχο USB φαίνεται ότι ανοίχτηκε οκτώ φορές και από τέσσερεις διαφορετικούς χρήστες από την άνοιξη του 2010 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2010 που εστάλη στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

Από την ανάλυση των δεδομένων που έκανε η διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκύπτει ότι δεν προέκυψαν αλλοιώσεις ή διαφορές στα 2.059 κοινά αρχεία που εμπεριέχονται στο USB, που είχε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και στο cd που έστειλαν εκ νέου οι γαλλικές αρχές και στο οποίο περιλαμβάνονται τα τρία ονόματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τότε που το παρέλαβε από τον κ. Διώτη ο κ. Βενιζέλος, και για όσο διάστημα το είχε στην κατοχή του για 15 περίπου μήνες, το αρχείο δεν είχε ανοιχτεί παρά μόνο την 1η Οκτωβρίου του 2012, λίγες δηλαδή ώρες προτού σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι το ηλεκτρονικό αρχείο ανοίχτηκε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την παράδοση του από τις γαλλικές αρχές, από τον χρήστη με τον κωδικό Windows User στις 12:28 μετά τα μεσάνυχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010.

Ο χρήστης άνοιξε προς ανάγνωση το αρχείο και το έκλεισε χωρίς να το αποθηκεύσει τρεις φορές. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, στις 28 Φεβρουαρίου 2011 και την 1η Ιουλίου 2011.

Στα αρχεία του USB είχαν μπει επίσης οι χρήστες S0113601 και Userv που εκτιμάται ότι παραπέμπει σε υπολογιστές δημόσιας υπηρεσίας και συγκεκριμένα του ΣΔΟΕ, ενώ ο τέταρτος και τελευταίος χρήστης που μπήκε με την κωδική ονομασία Sofia παραπέμπει στην ιδιαιτέρα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο χρήστης S0113601 μπήκε στα αρχεία δύο φορές, στις 6 Ιουλίου 2011 και στις 2 Οκτωβρίου 2012 και ο χρήστης Userv το άνοιξε στις 8 Ιουλίου του 2011.

Ο τελευταίος χρήστης με τον κωδικό Sofia εμφανίζεται να ανοίγει ένα και μοναδικό αρχείο την 1η Οκτωβρίου 2012 λίγες ώρες δηλαδή προτού το επίμαχο αρχείο σταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και από εκεί στο ΣΔΟΕ.

Εν τω μεταξύ, η Προανακριτική Επιτροπή συνεχίζει από το πρωί τις εργασίες της με την κατάθεση του νομικού συμβούλου του Κράτους Αναστάσιου Μπάνου ενώ το απόγευμα έχει κληθεί ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ Χρήστος Αθανασίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.