ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Αποχωρεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος και η "Αριστερή Πρωτοβουλία"

19:27 - 27 Ιουν 2013 | Πολιτική
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Αποχωρεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος και η "Αριστερή Πρωτοβουλία"
Το δρόμο της εξόδου από το ΠΑΣΟΚ επιλέγει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και η "Αριστερή Πρωτοβουλία" διαφωνώντας με την επιλογή στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά.
"Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!" σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους τα στελέχη της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" τονίζοντας ότι: "Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίζεται οριστικά και με βίαιο τρόπο στη νεοσυντηρητική πλευρά του πολιτικού χάρτη της χώρας, ενώ το κόμμα και  η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική πολιτική επιβίωση, ανθρώπων και στελεχών, που θεωρούν ότι η διαχείριση με κάθε τρόπο της εξουσίας, μπορεί να τους εξασφαλίσει την προσωπική τους πολιτική συνέχεια"
Κάνουν, δε, λόγο για κυβέρνηση - πολιτικό τερατούργημα, αποτέλεσμα πολιτικής συναλλαγής.
 
Από την πλευρά του σε άτυπο σχόλιό του το ΠαΣοΚ αναφέρει
 
«Το ΠΑΣΟΚ έκανε τις βασικές στρατηγικές του επιλογές, σε σχέση με την πορεία της χώρας και την αντιμετώπιση τη κρίσης, την Άνοιξη το 2010 και για λόγους εθνικής ανάγκης συνεργάζεται κυβερνητικά με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ από το Νοέμβριο του 2011. Τι είναι συνεπώς εκείνο που έκανε τον κ. Παναγιωτακόπουλο να αλλάξει τώρα τρόπο αντίδρασης;
 
Για εμάς υπάρχουν δυο σταθερές: 
 
Πρώτον,  η δημοκρατική παράταξη που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ  ήταν πάντα και είναι η παράταξη της εθνικής ευθύνης που αντιστέκεται σε επικίνδυνες δημαγωγίες, τις οποίες ιστορικά πληρώνει τελικά πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός . 
 
Δεύτερον, πραγματικά προοδευτικό σήμερα  είναι αυτό που περιορίζει, στο μεγαλύτερο  δυνατό βαθμό, τις θυσίες των πολιτών και τους παρέχει ασφάλεια και προοπτική ». 
 
pasok5002-480x360
 
Ωστόσο η κίνηση αυτή μερίδας στελεχών αποτυπώνει ένα βαρύ κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό. Πολλά στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο Μιχ. Καρχιμάκης, αλλά και η νεώτερη γενιά, με πρώτο το Γραματέα Νίκο Ανδρουλάκη προβληματίζονται για τη ρότα που έχει πάρει το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το πως θα διαμορφώσει διακριτό στίγμα ανάμεσα σε  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:30 - 27 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.