ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Δηλώνει άγνοια για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι

18:15 - 29 Ιουλ 2014 | Πολιτική
Κομισιόν: Δηλώνει άγνοια για το ραντεβού με την τρόικα στο Παρίσι
Ένα πολιτικό "θρίλερ" είναι αυτές τις ώρες σε εξέλιξη όσον αφορά τη μεταφορά της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στο Παρίσι, καθώς η Κομισιόν δήλωσε "άγνοια" σχετικά με αυτό το θέμα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα μεταβούν στις αρχές Σεπτεμβρίου (από τις 3 ως τις 5 του μηνός), στη γαλλική πρωτεύουσα, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και θα έχουν συναντήσεις με την τρόικα.

Η αλλαγή της τοποθεσίας της αξιολόγησης επιβεβαιώθηκε, τη Δευτέρα, από αξιωματούχο του ΔΝΤ, σύμφωνα με το "Έθνος".

Ο αξιωματούχος αυτός φέρεται να είπε ακόμα ότι μετά τις διαβουλεύσεις στο Παρίσι, οι επικεφαλής της τρόικας και τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν στην Αθήνα στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου θα μείνουν μόνο για λίγες ημέρες.

Ωστόσο, την κατάσταση περιέπλεξαν σήμερα οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Αντουάν Κολομπανί.

Ερωτηθείς σήμερα στις Βρυξέλλες, είπε ότι «όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου», ενώ για το ραντεβού στο Παρίσι, ανέφερε πως «η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση».
Επιπλέον, προσέθεσε ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και ότι «δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα διαρκέσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:33 - 29 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.