ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές- Ανεδαφικό το πρόγραμμα Τσίπρα

21:32 - 16 Σεπ 2014 | Πολιτική
Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές- Ανεδαφικό το πρόγραμμα Τσίπρα
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο πρωθυπουργός το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος αργά το απόγευμα της Τρίτης στο γραφείο του, στη Βουλή, είπε χαρακτηριστικά ότι "όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα".

 

Απέφυγε πάντως, να απαντήσει εάν θα υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την μακρά συζήτηση που είχε με βουλευτές της ΝΔ στο εντευκτήριο της Βουλής εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα μαζευτούν τελικά οι 180 ψήφοι όποτε γίνει η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στη συζήτηση ετέθη και το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους με τον κ. Μιχελάκη να ρωτά το πότε θα τελειώσει η συζήτηση για το χρέος και τον κ. Σαμαρά να εκφράζει την εκτίμηση πως αυτό θα γίνει στο τέλος του χρόνου

 

Σε εκείνο το σημείο της συζήτησης ο κ.Χαρακόπουλος φέρεται να είπε πως εάν γίνει αυτό "και έχουμε μία καλή ρύθμιση, ακόμη και αν γίνουν εκλογές θα πάμε με άλλο αέρα". "Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές", απάντησε ο πρωθυπουργός.

 

Ωστόσο αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ είπε πως πρόκειται για ανεδαφικές προσεγγίσεις και πως "αν ποτέ του δοθεί η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν όλα τα λεφτά από τις τράπεζες".

 

Να θυμίσουμε ότι την Κυριακή, από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημα για εκλογές άμεσα, λέγοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Αναφορικά με το θέμα του εκλογικού νόμου, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι η ανακίνησή του, και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Προσθέτει, δε, ότι για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες γιατί "η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος".

Τελευταία τροποποίηση στις 01:14 - 17 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.