ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα

07:30 - 18 Σεπ 2014 | Πολιτική
Προθεσμία για τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα
Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν απο τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι παραδόθηκαν την Τετάρτη από την αγγλική δικαιοσύνη στις ελληνικές αρχές.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα, στενοί φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου κατηγορούνται για την λήψη δανείων, ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς εγγυήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεως Άγγελου Φιλιππίδη, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, αλλά και για ξέπλυμα χρήματος.

 

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί από την βρετανική αστυνομία τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές, δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό στο Λονδίνο και προτίμησαν να έρθουν να δικαστούν στην Ελλάδα παρά να δικαστούν στο βρετναικό εφετείο.

 

Η υπόθεση αφορά δάνεια που είχαν δοθεί από το ΤΤ μεταξύ 2006 και 2011. Βασικός κατηγορούμενος είναι ο Άγγελος Φιλιππίδης ο οποίος κατηγορείται για απιστία σε βάρος της τράπεζας, στελέχη της τράπεζας καθώς και  επιχειρηματίες που κατηγορούνται για συνέργεια και για ξέπλυμα. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την εισαγγελέα που ερεύνησε την υπόθεση, η ζημιά του Τ.Τ. απο τα επίμαχα δάνεια υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

 

Το ζευγάρι είναι αντιμέτωπο με τις κατηγορίες της άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 18 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.