ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυο ξένοι στην ίδια πόλη

11:05 - 23 Σεπ 2014 | Πολιτική
Δυο ξένοι στην ίδια πόλη
Στο Μανχάταν από το κτήριο του ΟΗΕ μέχρι τις πλατείες και τους δρόμους, όπου συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή, η απόσταση είναι μόλις λίγα λετπά πεζοπορίας. Ασφαλώς στον ΟΗΕ γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση μεταξύ των ηγετών από πολλές χώρες του πλανήτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου, και η ομιλία του Μπάρακ Ομπάμα, είναι ένας λόγος να κρατήσει τους ηγέτες μακριά από τους διαδηλωτές. Ατυχώς, βεβαίως, διότι θα μπορούσαν να προκύψουν ενδιαφέροντες συναντήσεις.

Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση όπου σημαντικές προσωπικότητες, πρώην ηγέτες, ο πρώην Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ, ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες βρίσκονται στους δρόμους με αίτημα τον περιορισμό των παγκόσμιων ρύπων και ηγέτες των χωρών- μελών του ΟΗΕ, μολονότι δεν υπάρχει προοπτική συμφωνίας, να συζητούν για το πως την επόμενη χρονιά θα φτάσουν σε μια νέα σύνοδο για το κλίμα, σχολιάζεται σε πάρα πολλά δημοσίευματα του αμερικανικού τύπου. 

Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος, στο κτήριο του ΟΗΕ βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβερνήσεως, υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στους δρόμους όμως του Μανχάταν, από το Ground Zero έως το Central Park, κι ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου.

Ασφαλώς όσο και αν η δημοσιογραφική περιέργεια εκδηλωθεί στη μία ή την άλλη πλευρά, με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο είναι ότι δεν πραγματοποιήθηκε ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των κ. κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου. 

ven pap

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.