ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το απόγευμα με πλήρη ατζέντα η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων

13:54 - 01 Οκτ 2014 | Πολιτική
Το απόγευμα με πλήρη ατζέντα η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων
Με στόχο να μπει και πάλι σε τροχιά το κυβερνητικό … τραίνο που εμφανίζει τελευταία σημάδια εκτροχιασμού συναντώνται το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στόχος είναι να αμβλυνθούν οι όποιες ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις που αφορούν τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων την ώρα που είναι σε εξέλιξη η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παράλληλά θα βρεθούν οι επερχόμενες πολτικές εξελίξεις, στη σκιά των αρνητικών, μέχρι στιγμής, δημοσκοπήσεων για τη ΝΔ, αλλά και των εκλογικών σεναρίων, που τροφοδοτούνται από τις δηλώσεις κύρια στελεχών της δεξιάς. Ο Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Αττικής και πιστός συεργάτης του Κώστα Καραμανλή, αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δηλώσεις του για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας έχουν βάλει φωτιά στην ΝΔ. Επίσης η φημολογία για κακό επίπεδο σχέσεων μεταξύ Γκίκα Χαρδούβελη και των συμβούλων του Πρωθυπουργού, παρότι διαψεύστηκαν καττηγορηματικά δημιούργησαν μια αίσθηση ότι για αλλού το πάει το Υπ. Οικονομικών κι αλλού το Μαξίμου. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Λαζαρίδη ανέφεραν οτι βάλεται και πάντως δεν εκδιώχθηκε από το ΥΠΟΙΚ.  
Ωστόσο, σύμφωνα με βουλευτές και των δύο κομμάτων το κλίμα είναι κακό. Ωστόσο σημειώνουν ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης τελικά θα πρυτανέυσει η λογική και θα ολοκληρωθεί ομαλά η διαπραγμάτευση με την τρόικα και θα κλείσει επιτυχώς ο φάκελος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Στήριξη Junker;

Στο μεταξύ λίγες μέρες μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Κομισιόν στην Αθήνα έρχεται για μια ακόμη φορά ο νέος πρόεδρός Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή ανεπίσημη επίσκεψη, θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η παρουσία του νέου προέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα συμπίπτει χρονικά με την παρουσία στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών για τη νέα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Προφανέστατα η κυβέρνηση αναζητά στήριξη ενώ και ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής θα θέλει να «κλειδώσει» ότι στην Αθήνα δε θα υπάρξει κάποιο ατύχημα…

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 15:58 - 01 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.