ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Οσμές διαπλοκής εντός Ολομέλειας, κλίμα κατευνασμού εκτός

23:11 - 08 Οκτ 2014 | Πολιτική
Βουλή: Οσμές διαπλοκής εντός Ολομέλειας, κλίμα κατευνασμού εκτός
Με αιχμή τα θέματα οικονομίας, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του χρέους αναμένεται να κινηθεί και τη δεύτερη μέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες υπουργών αλλά και στελεχών από την αντιπολίτευση, αν και ο τόνος θα δοθεί με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και των άλλων αρχηγών την Παρασκευή.

Οι τόνοι πάντως ήταν υψηλοί από την πρώτη μέρα αν και στα πηγαδάκια εκτός Ολομέλειας το κλίμα μάλλον ήρεμο έως συναινετικό μεταξύ κυβερνητικών βουλευτών και των συναδέλφων τους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έλειψε και συνάντηση μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Σταθάκη, Κοντονή) με τον Φώτη Κουβέλη σρ καφενείο της βουλής απότοκο, ίσως, του κυοφορούμενου φλερτ…

Κεντρικά θέματα που σφράγισαν την πρώτη μέρα ήταν η εμμονή του Μάκη Βορίδη, υπουργού Υγείας και εισηγητή της πλειοψηφίας να κριτικάρει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη κατά της κυβέρνησης με αιχμή θέματα διαπλοκής, αλλά και η απουσία του Πρωθυπουργού.
Σε αυτούς που είναι έτοιμοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τις αριστερές και προεκλογικές του διακηρύξεις ως απλό βερμπαλισμό, ο υπουργός Υγείας αντιπρότεινε να πάρουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα σοβαρά:

«Θέλω να παίρνω το ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά, να λέω πως είναι κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και πως μας προετοιμάζει γι' αυτά που θα κάνει. Οι άνθρωποι έχουν πει τι θα κάνουν. Είναι συγκεκριμένοι -και αν υπάρχουν πολίτες που συμφωνούν, τότε δεν έχουν καταλάβει καλά» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι «παγιδευμένη». «Απ' ό,τι είπε ο κ. Βορίδης δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση και αυτό είναι μία ισχυρή ομολογία. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο για να παραπλανήσει τον κόσμο. Ακούσαμε ισχυρά ψεύδη για την κατάσταση που ζούμε» είπε.

Μάχη Σταμάτη Δραγασάκη

Αυτό που πάντως συζητήθηκε περισσότερο ήταν όσα είπε ο Γιάννης Δραγασάκης. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Σήμερα αρκεί ένας επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, ένας φίλος του πρωθυπουργού να πάρει ένα τηλέφωνο για να ακυρωθεί ένα πρόστιμο, για να αλλάξει ένας νόμος», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Η φράση αυτή προκάλεσε ένταση. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τα ονόματα στην δημοσιότητα.

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Μία βαριά κατηγορία ή συκοφαντία και είναι στο χέρι του να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. Ονοματεπώνυμα κύριε Δραγασάκη. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει μία εκτίμηση για τον κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε» απάντησε ο Δ. Σταματης

Ο Γ. Δραγασάκης ανταπάντησε: «Το πότε θα πω τα ονόματα θα το καθορίσω εγώ. Δείτε τις ρυθμίσεις που έφερνε ο κ. Μπαλτακος». Ο Δ.Σταμάτης πήρε τον λόγο και κάλεσε τον κ. Δραγασάκη για μία ακόμα φορά να πει ονόματα: «πρόκειται για βαρύτατη ύβρη και συκοφαντία απέναντι στην κυβέρνηση».

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.