ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εθνική συνεννόηση για το χρέος ζήτησε ο Φ. Κουβέλης

13:00 - 18 Οκτ 2014 | Πολιτική
Εθνική συνεννόηση για το χρέος ζήτησε ο Φ. Κουβέλης
Για ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο ζήτημα του χρέους και εφαρμογή αναπτυξιακής πολιτικής μίλησε ο Φ. Κουβέλης ενώπιον της νέας Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Όπως ανέφερε, «είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας».

 

Παράλληλα ωστόσο έστρεψε τα βέλη του και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά:


«Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση. Εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως λύσεις δίκαιες και αποδοτικές. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα μιας ουσιαστικής επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Υπάρχει η ανάγκη και η δυνατότητα για διαφορετικές μεταρρυθμίσεις στα πεδία της εσωτερικής πολιτικής που θα μειώσουν τις ανισότητες και θα εκσυγχρονίσουν τη χώρα».

 

Δηλώνοντας υπέρμαχος των συμμαχιών για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι συμμαχίες που θα μετακινήσουν τον άξονα των πολιτικών πραγμάτων από τη συντηρητική προς την προοδευτική κατεύθυνση. Αυτό όμως θα το πράξουμε, όπως ρητά αποφασίσαμε στο πρόσφατο συνέδριο μας, διατηρώντας την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.