ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κόντρα για την οικονομία

19:50 - 20 Οκτ 2014 | Πολιτική
Νέα κόντρα για την οικονομία
Νέα κόντρα, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης , προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, που διεμήνυσε πως το κόμμα του ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το μνημόνιο.

Απαντώντας η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη εκτόξευσε εκ νέου βολές προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές.

«Και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος προκαλεί αναστάτωση στις αγορές…» σχολίασε η κ. Βούλτεψη τονίζοντας ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, , πως η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην έξοδο από την Ευρωζώνη, στον «εσωτερικό δανεισμό» και τελικά στη χρεωκοπία.

Η κ. Βούλτεψη μάλιστα ανεβάζοντας ακόμα πιο πολύ τους τόνους υποστήριξε ότι η καταστροφική πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδηγεί στο νέο πληθωριστικό χιλιάρικο που θα φιλοτεχνηθεί με την προσωπογραφία του κ. Λαφαζάνη.

Νωρίτερα μιλώντας στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει: «Εμείς θα ακυρώσουμε το μνημόνιο, μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που το φέρανε (δηλαδή με νόμο), θα το ακυρώσουμε με δημοκρατικό τρόπο, γιατί ψηφίστηκε πραξικοπηματικά σε μία νύχτα» είχε δηλώσει στο.

Ο κ. Λαφαζάνης είχε τονίσει ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σχετικά με το χρέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι μη βιώσιμο και πρόσθεσε: «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους».

«Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα», συμπλήρωσε.

«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε» συνέχισε, προαναγγέλλοντας ότι από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.