ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενίσχυση του ελέγχου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προανήγγειλε ο Χαρδούβελης

14:29 - 24 Οκτ 2014 | Πολιτική
Ενίσχυση του ελέγχου των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προανήγγειλε ο Χαρδούβελης
Η βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και η ενίσχυση των εισπράξεων των χρεών τους είναι ο στόχος των παρεμβάσεων που προανήγγειλε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε την τροπολογία που καθορίζει τον νέο τρόπο ρύθμισης βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας που σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, λόγω της κρίσης.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η αντιπολίτευση θα ανταποκριθεί θετικά και θα ψηφίσει τις τροπολογίες της κυβέρνησης».

 

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία επιδοκιμάζονται οι συνεπείς φορολογούμενοι, οι οποίοι επέλεξαν να ενταχθούν σε ρύθμιση και ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της.

 

Ο κ. Χαρδούβελης, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης και ελέγχου για τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου, ανακοίνωσε σειρά δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη βελτίωση του μηχανισμού παρακολούθησης των μεγάλων χρεών, με τη συνδρομή του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, με την ενσωμάτωση στοιχείων από τις ΔΟΥ και στοιχείων από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.