ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κλείνει το μάτι" για αναβαθμίσεις ο Γκίκας Χαρδούβελης

11:09 - 25 Οκτ 2014 | Πολιτική
"Κλείνει το μάτι" για αναβαθμίσεις ο Γκίκας Χαρδούβελης
«Τώρα γυρίζουμε σελίδα» διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, ενώ η αγορά αποκωδικοποιεί ήδη την αισιοδοξία που εξέφρασε ο υπουργός για νέες αναβαθμίσεις ςτης ελληνικής οικονομίας μετά από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests.

Ο κ. Χαρδούβελης, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι έπειτα από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 2014, αρχίζει η επί της ουσίας συζήτηση με εταίρους και δανειστές αναφορικά με την περαιτέρω διευθέτηση του ελληνικού χρέους, την προληπτική πιστωτική γραμμή και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι τώρα ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών από τις αρχές του νέου έτους και ότι επισπεύδεται η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, με θετικές επιπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ.

 

Η μόνη αβεβαιότητα που προβάλει, σημειώνει ο ίδιος, είναι ο κίνδυνος να εισέλθει η χώρα σε πολιτικές περιπέτειες, καθώς και ότι είναι απαραίτητη η συναίνεση για να εξασφαλιστούν όσα έχουν επιτευχθεί έως τώρα και να αρχίσει η αναπτυξιακή διαδικασία.

 

Να σημειώθεί ότι ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε την αισιοδοξία του για νέες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 25 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.