ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ο Βενιζέλος

18:39 - 31 Οκτ 2014 | Πολιτική
Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ο Βενιζέλος
«Είμαστε λίγες μέρες, ίσως λίγες ώρες, πριν από την οριστική παρουσίαση του σχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης των χρεών των μεγαλύτερων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο συνέδριο της Capital + Vision, που συνδιοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στην Αίγλη Ζαππείου.

«Είχαμε χθες την ευκαιρία με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης να συζητήσουμε για την ανάγκη να καλυφθούν από τις νέες ρυθμίσεις όλες οι περιπτώσεις επιχειρηματικών δανείων», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, ενώ σημείωσε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη διεύρυνση της ρύθμισης, ώστε να συμπεριλάβει και άλλα δάνεια όπως αυτά των αγροτών.

 

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι μπορεί να ανοίξει νέες δυνατότητες σε σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει την παρέμβασή της και για τα στεγαστικά δάνεια.

 

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι εκείνα που επιτρέπουν τώρα να οργανωθούν εργαλεία προστασίας ευπαθών ομάδων, να θεσπιστούν μέτρα υπέρβασης της κρίσης σε επίπεδο επιχειρήσεων μέσα από τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και την αναδιάρθρωση των εταιρικών χρεών.

 

«Τώρα μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε σχέση με τις πολλές δόσεις για την εξυπηρέτηση των οφειλών των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.