ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραντεβού Βενιζέλου - Τσίπρα για τα εθνικά θέματα

17:58 - 20 Νοε 2014 | Πολιτική
Ραντεβού Βενιζέλου - Τσίπρα για τα εθνικά θέματα
Τετ α τετ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα. Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα γίνει μετά την επιστροφή του κ. Βενιζέλου από τη Λευκωσία, θα βρεθούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στην Κύπρο την 1η Δεκεμβρίου, για επαφές με την πολιτική ηγεσία.

Η συνάντηση των δυο εκκρεμούσε εδώ και μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα επικοινώνησαν από την Κουμουνδούρου με το υπουργείο Εξωτερικών για να οριστεί η ημερομηνία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της συντονιστικής γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Βενιζέλος, ουσιαστικά  επιβεβαίωσε την πληροφορία με τον Αλέξη Τσίπρα το επόμενο διάστημα για να τον ενημερώσει για τα εθνικά θέματα. Ειδικότερα, αφού ανέφερε ότι δημιούργησε νευρικότητα χτεσινό δημοσίευμα «που δεν αφορούσε την πραγματικότητα γιατί ποτέ δεν υπήρχε σχεδιασμός να κληθεί απ΄ τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση από κοινού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε: «Ευτυχώς μου διαμηνύθηκε ότι ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στην πρόσκληση να έρθει να ενημερωθεί για τα εθνικά θέματα μετά το ταξίδι μου στην Άγκυρα και ενόψει του Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα».


Γενικότερα υποστήριξε ότι η χώρα χρειάζεται ενότητα τουλάχιστον στα εθνικά θέματα, ενημέρωση, κοινό παρανομαστή, κοινή εθνική στρατηγική. Άσκησε δε κριτική στην αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι μεσούντων δύο πολύ μεγάλων προκλήσεων, της διπλής διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την οικονομική κρίση και της διεθνοπολιτικής και περιφερειακής αστάθειας, υπάρχει μιζέρια του πολιτικού κλίματος. Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί η διαπραγμάτευση να γίνεται από καθεστώς πολιτικής αβεβαιότητας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και να υπάρχει συνεχώς η απειλή της ασυνέχειας του κράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 20 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.