ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι την Τρίτη

11:59 - 24 Νοε 2014 | Πολιτική
Νέα κρίσιμη συνάντηση στο Παρίσι την Τρίτη
Νέα κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει η ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη στο Παρίσι, σε μια προσπάθεια να κλείσει η αξιολόγηση πριν το τελευταίο Εurogroup της χρονιάς στις 8 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η απόφαση ελήφθη χτες το βράδυ, «προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας».

«Πάμε να κλείσουμε τον έλεγχο, να συμφωνήσουμε την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει σενάριο παράτασης», δήλωσε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης, δεν έχει «σενάριο μη συμφωνίας» στην ατζέντα του, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα.

Όπως έχει μεταδώσει το reporter.gr το υπουργείο Οικονομικών έστειλε τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό, τα οποία θα τύχουν επεξεργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της οδού Νίκης, ίσως και τις... ελπίδες, η απάντηση μπορεί να δοθεί, πιθανότατα, τη Δευτέρα, ώστε να υπάρξει μια καταγραφή των τάσεων στο στρατόπεδο των δανειστών εν όψει και της συνεδρίασης του EWG της ερχόμενης Πέμπτης.

Για την κυβέρνηση, ο στόχος να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ή να έχει καταγραφεί «επαρκής πρόοδος» μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, δεν έχει χαθεί. Ωστόσο φουλάρουν μηχανές, αλλά σημειώνουν ότι σε κάθε περίπτωση μπορεί να προλάβουν ενδεχομένως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 19/12 που κλείνουν τα κοινοβούλια για τις γιορτές…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 24 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.