ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα έργα ανάπλασης της Πανεπιστημίου και του Φαλήρου θα γίνουν, δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

16:07 - 24 Νοε 2014 | Πολιτική
Τα έργα ανάπλασης της Πανεπιστημίου και του Φαλήρου θα γίνουν, δηλώνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Τα έργα της ανάπλασης του Φαλήρου και της οδού Πανεπιστημίου θα γίνουν γιατί είναι αναγκαία, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με τα οποία τα δύο αυτά έργα επρόκειτο να ακυρωθούν λόγω αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χρηματοδότησή τους.

Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε πως εντός 10ημέρου θα κατατεθούν εκ νέου και «με περισσότερες λεπτομέρειες» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι φάκελοι για τα δύο έργα.

Αυτό που έχει συμβεί, συνέχισε ο υπουργός, είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε αντιρρήσεις για την αναγκαιότητα των δύο αυτών έργων, χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί ο πλήρης φάκελός τους, όπως δεν έχει συμβεί για κανένα από τα έργα του προγράμματος, παραδεχόμενος έτσι ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικοί φάκελοι παρά το γεγονός ότι σχεδιάζονται επί χρόνια.

Η επιτελική ευθύνη για τα δύο έργα πηγαινοερχόταν τα τελευταία χρόνια μεταξύ του κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του κ. Γιάννη Μανιάτη και οι διαγωνισμοί καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Ωστόσο, πλέον η Κομισιόν τα θεωρεί πλέον ως δεύτερης προτεραιότητας και συνεπώς μη χρηματοδοτήσιμα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στο Φάληρο θα ξεκινήσουν άμεσα, με βάση τις σχετικές μελέτες, και το κόστος τους, ύψους περί τα 50 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.