ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιγή ασυρμάτου από το Μαξίμου

17:31 - 28 Νοε 2014 | Πολιτική
Σιγή ασυρμάτου από το Μαξίμου
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος, Βενιζέλος, συναντήθηκαν εκ νέου το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου και εξέτασαν όλα τα εκκρεμή θέματα, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις στους εκπροσώπους των δανειστών και εκείνοι να επιστρέψουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να δρομολογηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με την «μικρή τεχνική παράταση του προγράμματος», δηλαδή μετά την 31η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει το ευρωπαϊκό σκέλος του μνημονίου.


Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε δηλώσεις ενώ ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης όταν ρωτήθηκε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αν ισχύουν οι πληροφορίες περί αύξησης του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ απάντησε ότι «πολλά γίνονται, πολλά γίνονται».
 
Την Πέμπτη στο Euroworking Group η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους οικονομικούς εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης για την βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.


Αν και η τεχνοκρατική ομάδα, του Eurogroup, αναγνώρισε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, διαπιστώθηκε ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση και ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά η λήψη μέτρων.


Τα μέλη του EuroWorking Group ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο.


Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιού.


Οι επαφές αυτές του πρωθυπουργού φαίνεται ότι απέδωσαν, καθώς εκτονώθηκε το δραματικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά τις επαφές στο Παρίσι. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.