ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τακτική «οικονομικού δολοφόνου» από την Κυβέρνηση και «παιχνίδι του κοτόπουλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ

18:12 - 14 Δεκ 2014 | Πολιτική
Τακτική «οικονομικού δολοφόνου» από την Κυβέρνηση και «παιχνίδι του κοτόπουλου» από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Κυβέρνηση σπεκουλάρει πως αν γίνουν πρόωρες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία θα κλείσουν οι τράπεζες, υιοθετώντας την τακτική των «οικονομικών δολοφόνων» οι οποίοι το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να αποσταθεροποιήσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας που έχουν θέσει στο στόχαστρό τους.

 Από την πλευρά της η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιλέγει το «παιχνίδι του κοτόπουλου», που σημαίνει πως αν τελικά κυβερνήσει σκοπεύει να τηρήσει τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές μας, εκτιμώντας πως στο τέλος εκείνοι θα είναι το «κοτόπουλο» και θα αναγκαστούν να στρίψουν το τιμόνι, αποφεύγοντας μια καραμπόλα που θα στραπατσάρει την έτσι κι αλλιώς εύθραυστη οικονομία της ΕΕ.


Και οι δυο πλευρές ηθελημένα ή όχι με την στάση τους υποδηλώνουν άγνοια κινδύνου, συν του ότι καταστρέφουν ότι με αιματηρές θυσίες πετύχαμε ως τώρα. Και βέβαια θα βρουν μπροστά τους τις συνέπειες, όποια και αν είναι η εξέλιξη στην διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.


Ήδη η Χριστουγεννιάτικη αγορά έχει παγώσει με ότι αυτό σημαίνει για τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου και παράλληλα αυτό που κομψά αναφέρεται στα σχετικά ρεπορτάζ ως «κινητικότητα στα τραπεζικά γκισέ» μεταφράζεται σύμφωνα με πληροφορίες σε εκροή καταθέσεων της τάξεως των 150-200 εκατ. ευρώ για κάθε μέρα που περνά.


Αν πολλαπλασιάσει κανείς τις εργάσιμες ημέρες που μένουν μέχρι την πιθανή ημερομηνία για τις Βουλευτικές εκλογές, εύκολα καταλαβαίνει πως το θέμα μπορεί να εξελιχθεί σε εξαιρετικά σοβαρό για του Ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους.


Εντωμεταξύ ουδείς πολιτικός παράγοντας και παραγοντίσκος κατά τις ατέρμονες συζητήσεις και αναλύσεις που γίνονται καθημερινά στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, μιλά για την περίπτωση να μην υπάρξει πρώτο κόμμα με ποσοστό τέτοιο που να του επιτρέψει να κάνει κυβέρνηση, ακόμη και μέσω συνεργασιών με μικρότερα πολιτικά σχήματα.


Όταν μάλιστα την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα πως δύσκολα θα προκύψει αυτοδυναμία.


Υπό τέτοιες συνθήκες και με την τρόικα να απαιτεί όλο και πιο ακραία μέτρα με πιο χαρακτηριστικό την μετατροπή του υπουργείου Οικονομικών σε ανεξάρτητη και εντελώς αυτόνομη Αρχή με αρμοδιότητα τα έσοδα, η Ελλάδα δεν θα έχει περιθώρια ελιγμών παρά μόνο μια Κυβέρνηση κοινής αποδοχής.


Την λύση δηλαδή που μας προτείνουν εδώ και καιρό οι εταίροι μας, που παρεμπιπτόντως γνωρίζουν προφανώς καλύτερα από εμάς και τις μεθόδους του «οικονομικού δολοφόνου» και το αν σκοπεύουν να στρίψουν το τιμόνι ώστε να γίνουν «κοτόπουλα»…


Α.Τάντουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.