ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Κανείς δεν θα τζογάρει με τις θυσίες του ελληνικού λαού

18:53 - 18 Δεκ 2014 | Πολιτική
Σαμαράς: Κανείς δεν θα τζογάρει με τις θυσίες του ελληνικού λαού
Αυστηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες σε εσωτερικό και εξωτερικό, έστειλε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τζογάρει με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα σύντομα θα επιλυθεί.

«Το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα έχει κάνει μια τρομερή επάνοδο. Είχε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη. Έγινε εξαιτίας θυσιών χωρίς προηγούμενο. Τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού είναι πολλά Τόσο εγώ όσο και το πολιτικό σύστημα δεν θα επιτρέψουμε να 'τζογάρει' κανείς με τις θυσίες του λαού. Η πολιτική αστάθεια θα επιλυθεί σύντομα», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς.

Στην ατζέντα της Συνόδου είναι το πακέτο Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ, καθώς και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ο κ. Σαμαράς θα ταχθεί υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την ενεργοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ.


Στο θέμα της Ουκρανίας, η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται σταθερά υπέρ κινήσεων που θα αποκλιμακώσουν την ένταση και θα εξομαλύνουν τις σχέσεις με τη Ρωσία στο πλαίσιο πάντα των κανόνων της Ένωσης.


Η Σύνοδος Κορυφής γίνεται στον απόηχο της πρώτης άκαρπης -όπως άλλωστε αναμενόταν- ψηφοφορίας στην Βουλή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι στην ατζέντα της Συνόδου, θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο και στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός με ομολόγους του και αξιωματούχους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:18 - 18 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.