ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι δηλώνουν τα κόμματα και η Βουλή για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

13:45 - 19 Δεκ 2014 | Πολιτική
Τι δηλώνουν τα κόμματα και η Βουλή για τις καταγγελίες Χαϊκάλη
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει υπέρ της προεδρικής εκλογής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ζήτησε δημοσιοποίηση των στοιχείων που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο Π. Χαϊκάλης. «Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. Αν δεν υπάρχουν, να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εναντίον των δραστών αυτής της άθλιας ιστορίας», τόνισε.

«Μετά τις "καταγγελίες" για …κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε και ο Χαϊκάλης», σημείωσε η κα Βούλτεψη, σχολιάζοντας ότι είναι ολοφάνερο για ποιο λόγο στήνονται αυτές οι άθλιες παραστάσεις: για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές». Μάλιστα, επιτέθηκε και στον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως «η βιασύνη με την οποία έσπευσε να υιοθετήσει τις υποτιθέμενες καταγγελίες δείχνει και ποιοι επιλέγουν να κολυμπούν στον βούρκο».

ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την καταγγελία του κ. Χαϊκάλη ως «σοβαρή», δηλώνοντας ωστόσο ότι αναμένει να δει τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να εκτιμήσει πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Κατά τη διαρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Αττικής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως εδώ και καιρό ακολουθείται ένας «ολισθηρός δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων». «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το 2015» είπε, αλλά εξέφρασε και την αισιοδοξία του ότι η επόμενη χρονιά «θα φέρει τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία» και ότι «θα τελειώσει το καθεστώς της φαυλότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Στη συνέχεια, με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη όχι μόνο είναι σοβαρές αλλά τεκμηριώνουν τη γενικευμένη αίσθηση παρεμβάσεων, πιέσεων και μεθοδεύσεων προς τους βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». Η αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε ότι «το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκκαλο. Να αναζητηθούν ευθύνες από τους υπαιτίους όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

ΠΑΣΟΚ

Με ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

«Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΑΡ

Για σκιές που πλανώνται πάνω από τη δημόσια ζωή και απειλούν με «ασφυξία» το πολιτικό σύστημα κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ.
«Η Δικαιοσύνη οφείλει να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται και να διερευνήσει τη βασιμότητά τους. Η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας» αναφέρει σε ανακοίνωση

Το προεδρείο της Βουλής

«Φτάνουν τα σόου. Εδώ δεν είναι τηλεόραση», τόνισε ο προεδρεύων της Ολομέλειας της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας, καταδικάζοντας τα φαινόμενα που κάνουν κακό στο κοινοβούλιο.

«Ο εισαγγελέας να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει, αλλά να τιμωρούνται όσοι προσβάλουν την Δημοκρατία», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:34 - 19 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.