ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Νωρίτερα οι κάλπες και με αλλαγή του εκλογικού συστήματος

16:48 - 21 Δεκ 2014 | Πολιτική
Βενιζέλος: Νωρίτερα οι κάλπες και με αλλαγή του εκλογικού συστήματος
Αμέσως μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις εξελίξεις, έχοντας νωρίτερα επικοινωνήσει με το Μαξίμου, δήλωσε από την Καβάλα όπου περιοδεύει, δικαιωμένος για τις συναινετικές θέσεις τις οποίες προβάλλει το τελευταίο διάστημα το κόμμα του.

Συμπληρώνοντας μάλιστα το πολιτικό πλαίσιο Σαμαρά, πρόσθεσε στα «πολιτικά προαπαιτούμενα» τη μετάβαση στις κάλπες νωρίτερα από το τέλος του 2015, αλλά και  την παράμετρο της αλλαγής του εκλογικού συστήματος.

Τι είπε στις δηλώσεις του:

«Σταθερή θέση μας είναι η ανάγκη να επικρατήσει εθνική σύνεση, αν δεν μπορεί να επικρατήσει η συναίνεση ώστε να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να συγκροτήσουμε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που θα ανοίξει την συζήτηση για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους»είπε ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας τη χαρά του  «γιατί η σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού κινείται στο πλαίσιο αυτό».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι «η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές όχι στο τέλος της τετραετίας αλλά νωρίτερα εφόσον διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο συμπεριλαμβανομένου και του νέου εκλογικού συστήματος που πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της νέας εποχής». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Οι πολίτες, μπορούν να κάνουν την επιλογή τους με αντικειμενικό και δίκαιο τρόπο», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να προσδοκούν το καλύτερο χωρίς να διακινδυνεύουν το χειρότερο», καλώντας την ίδια στιγμή, την αξιωματική αντιπολίτευση «να μην ασχολείται με τα μικρά και μίζερα αλλά με τα μεγάλα εθνικά προτάγματα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:18 - 21 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.