ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη συνεδρίαση στη ΔΗΜΑΡ για Δήμα και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

16:50 - 22 Δεκ 2014 | Πολιτική
Κρίσιμη συνεδρίαση στη ΔΗΜΑΡ για Δήμα και συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της ΔΗΜΑΡ, ενόψει της νέας ψηφοφορίας για εκλογή του πρόεδρου της Δημοκρατίας. Στο πλαίσιο αυτό το απόγευμα θα γίνει κοινή συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος, όπου θα τεθούν όλες οι ενστάσεις των στελεχών του κόμματος.

Επίσης θα υπάρξει και απάντηση στα δημοσιεύματα ότι η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθεί πριν τις εκλογές ώστε να συμπράξει εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα: «Το δημοσίευμα είναι τόσο έξω από τα πράγματα, εκτός τόπου και χρόνου, που δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Πραγματικά, αναρωτιέμαι πώς μπορεί να διέρρευσε μία τέτοια πληροφορία, πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος να την έχει βρει και πώς τη διασταύρωσε. Ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, σας λέω ότι δεν υπάρχει ούτε καν συζήτηση. Δεν έχει τεθεί το θέμα...» ανέφερε.


Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υπενθύμισε τη συναινετική πρόταση των επτά στελεχών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των οκτώ βουλευτών, την οποία έχει συνυπογράψει και όπως είπε επιθυμία του θα ήταν να είναι και επίσημη θέση του κόμματός.


Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμπλήρωσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς, με την προηγούμενη συμπεριφορά του, έκαψε την πρωτοβουλία για συναίνεση».


Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας, επανέλαβε τη θέση του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο κ. Μαχαίρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε ότι «η ΔΗΜΑΡ λέει, ότι δεν ψηφίζει με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές, κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο, ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική».


Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Φώτης Κουβέλης, καλείται να συγκεράσει τις διαφορετικές όψεις όσο και τις κατηγορία που του προσάπτουν  στελέχη του κόμματος, ότι έχει κλείσει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να φιλοξενηθεί ο ίδιος και ένας μικρός περίγυρος που τον περιστοιχίζει στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.