ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σκηνικό της δεύτερης εκλογής

01:00 - 23 Δεκ 2014 | Πολιτική
Το σκηνικό της δεύτερης εκλογής
Στο φόντο της «αρχειοθέτησης» της υπόθεσης Χαϊκάλη, συνέρχεται η Βουλή την Τρίτη για να εκλέξει ΠτΔ στη δεύτερη κατά σειρά ψηφοφορία. Οι εκτιμήσεις ποικίλουν, ωστόσο το κυρίαρχο είναι ότι δε θα αλλάξει κάτι ριζικά.

Στελέχη της κυβέρνησης αλλά και βουλευτές κάνουν λόγο στο Reporter για το αναπόδραστο των εκλογών, τονίζοντας ότι οι πιθανότητες για εκλογή προέδρου είναι μικρές. Ωστόσο συνιστούν αναμονή μέχρι τις 29/12.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις, σε αυτούς που θα ψηφίσουν «ναι» στη δεύτερη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα συμπεριλαμβάνονται ένια  ανεξάρτητοι βουλευτές  οι Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη.


Αντίθετα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν αναφέρει ότι θα ψηφίσουν «όχι» είναι άλλοι οκτώ, οι Πάρις Μουτσινάς, Θεόδωρος Παραστατίδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Θεοδώρα Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης. 

Ερώτημα αποτελούν οι Κώστας Γιοβανόπουλος και Γιώργος Κασαπίδης, ενώ πιθανόν να πουν «ναι» είναι και οι δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πλέον είναι ανεξάρτητοι κ.κ. Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.


Την ίδια ώρα ερωτηματικό παραμένει και η στάση που θα κρατήσουν άλλοι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές. Σε αυτούς ανήκουν οι Βύρων Πολύδωρας,  Βασίλης Καπερνάρος και Πέτρος Τατσόπουλος.


Πάντως, ο Βασίλης Καπερνάρος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο την Κυριακή ότι στην δεύτερη ψηφοφορία θα πει «παρών», χωρίς να διευκρινίσει τί θα κάνει στην τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Από την πλευρά του, ο Βύρων Πολύδωρας έχει δηλώσει ότι θα πει «όχι» και στις τρεις ψηφοφορίες, ωστόσο, σε άλλη δήλωσή του είχε αναφέρει ότι αν υπάρχουν 179 «ναι» τότε θα πει αυτός το 180ο.


Αίσθηση έχει προκαλέσει και  η αναφορά του  Μανόλη Γλέζου, που τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συμπεριλάβει τους δύο αυτούς βουλευτές στα ψηφοδέλτιά του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας»; αναρωτιέται χαρακτηριστικά.


Γ.Α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.