ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκηνιακές ζυμώσεις με στόχο τους 180

15:32 - 26 Δεκ 2014 | Πολιτική
Παρασκηνιακές ζυμώσεις με στόχο τους 180
Κορυφώνεται η πολιτική αγωνία, ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή νέου Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με τα βλέμματα να στρέφονται στο Μαξίμου, από το οποίο πολλοί αναμένουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ανάλογη αυτής που πραγματοποίησε πριν τη δεύτερη ψηφοφορία που είχε ως αποτέλεσμα, οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα, να ανέβουν από τους 160 στους 168.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως διαμηνύουν ότι παρά τις πιέσεις που ασκούνται από διάφορες πλευρές ο πρωθυπουργός δεν σκοπεύει να κάνει άλλη κίνηση και ότι το θέμα πλέον εναπόκειται στους βουλευτές οι οποίοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Ωστόσο έντονες είναι οι παρασκηνιακές ζυμώσεις. Οι προσπάθειες εντείνονται προς την πλευρά των 9 βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση προσέγγισης των 12 βουλευτών των ΑΝΕΛ, με ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους που διατηρούν επαφές με τη βάση της ΝΔ και που ενδεχομένως δεν βλέπουν με καλό μάτι την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του.


Σε ό,τι αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, τρεις ή τέσσερις εκτιμάται ότι θα αλλάξουν τη στάση τους, ψηφίζοντας υπέρ του Σταύρου Δήμα. Εφόσον οι υπολογισμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, ο στόχος για τους 180 μπορεί να μοιάζει δύσκολος, αλλά δεν είναι ανέφικτος, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.


Το βέβαιο είναι ότι οι ζυμώσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα και όλα είναι ανοιχτά έως την κρίσιμη ψηφοφορία της Δευτέρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.