ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά

22:39 - 09 Ιαν 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά
Τη διαβεβαίωση ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου δεν πρόκειται να καταργηθούν, έδωσε από τη Ρόδο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως στις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με το χειρότερο εαυτό της.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Ακόμη έκανε λόγο για μείωση στο φόρο επιχειρήσεων κάθε είδους στο 15%, από 25% που είναι σήμερα.


Ειδικές αναφορές έκανε και στο θέμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί και ότι το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία». Πρόσθεσε πως ο τουρισμός ήταν αυτός που έβαλε πλάτη για την οικονομία της χώρας και τόνισε ότι «πιστεύω στον ελληνικό τουρισμό, γιατί μπορεί να πάει την Ελλάδα πιο ψηλά».

Ταυτόχρονα έδωσε έμφαση στη νησιωτική πολιτική και επεσήμανε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία, όπως είπε, την ίδρυση, από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, δύο πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού, ένα ελληνόφωνο και ένα αγγλόφωνο, με έδρα τη Ρόδο. Αλλά και την ίδρυση, για πρώτη φορά, Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο.


Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς πρόκειται για το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα και ήδη προωθείται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ακόμη δεσμεύθηκε για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας σε αυτά.


«Το πρόγραμμα επρόκειτο να τελειώσει αυτές τις μέρες. Είναι έτοιμο στο γραφείο του Χατζημάρκου και θα τελειώσει αμέσως μετά τις εκλογές που θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία» είπε.


Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δημιούργησε το κλίμα αβεβαιότητας και σχολίασε πως οι εκλογές στις 25 Ιανουαρίου είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές που θα έχει ο τόπος για τις τελευταίες δεκαετίες.


«Στις 25 του μηνός ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Θέλει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, θέλει δηλαδή την απελευθέρωση του δυναμισμού της οικονομίας; Ή να επιστρέψουμε στην παράλυση που ήμασταν πριν;» διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:02 - 09 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.