ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Τα καλύτερα έρχονται

23:22 - 23 Ιαν 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Τα καλύτερα έρχονται
Τη γραμμή ανάμεσα στη βεβαιότητα της δοκιμασμένης συνταγής που προτείνει η κυβέρνησή του και στην «ανασφάλεια» μιας πιθανής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησε να τονίσει ο Αντώνης Σαμαράς στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα.

«Έρχονται τα καλύτερα αλλά έρχονται και τα χειρότερα» ανέφερε ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει τις δόσεις ανάμεσα στην προσδοκία και το φόβο που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα η προεκλογική ρητορική της ΝΔ, υποσχόμενος να αποκαταστήσει τις αδικίες.

Στο παρά πέντε της κάλπης, μάλιστα και ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει ακόμα υψηλό και, υπό προϋποθέσεις καθοριστικό, απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο στην πλευρά τους, σημειώνοντας ότι ακόμα και μια ψήφος ίσως αποβεί καθοριστική.

Με αφετηρία την αναφορά στην απόφαση Ντράγκι, ο κ. Σαμαράς, ανέλυσε τις δυνατότητες που δίνει για την χώρα αλλά και τους κινδύνους, όπως είπε, που καραδοκούν, αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη. Τα χρήματα αυτά, περισσότερο από ένα τρις από το πρόγραμμα Ντράγκι και 300 δισ. από το πακέτο Γιούνκερ, η Ελλάδα τα χρειάζεται περισσότερο και θα τα έχει γιατί την Δευτέρα εάν θα είναι κυβέρνηση η ΝΔ».

 

Στο ίδιο μήκος και εντείνοντας την πολεμική του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Άλλοι όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα κρατάνε ομπρέλα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ανοησίες τα πακέτα Ντράγκι και Γιούνκερ. Για να πάρουμε την ρευστότητα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Εμείς εκεί βρισκόμασταν και θα το τελειώσουμε. Όμως οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν ούτε πρόγραμμα ούτε αξιολόγηση, λένε όχι στο πρόγραμμα, όχι στην ρευστότητα, όχι στις επενδύσεις. Λένε όχι στα όνειρα των παιδιών που περιμένουν μέσα από τις επενδύσεις να βρουν δουλειές».

 

Ο κ. Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να αναδείξει οραματικό και ελπιδοφόρο λόγο, τόνισε ότι έρχεται η ανάπτυξη και πως η οικονομία άρχισε να παίρνει μπροστά, ωστόσο καταφέρθηκε και πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως την ώρα που όλα αυτά είναι σε εξέλιξη ο ΣΥΡΙΖΑ «τα τίναξε όλα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές».

 

Επανέλαβε μάλιστα το επιχείρημα ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένα «ατύχημα» που υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας, γιατί δεν την καταλαβαίνει», είπε, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως ο φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από αυτόν στην υπόλοιπη Ευρώπη και θα πηγαίνει, όπως έχει υποσχεθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Αναφερθείς δε, στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του συγκεκριμένου θέματος, ο Πρωθυπουργός είπε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει να φορολογήσει την μεσαία τάξη.

 

«Αυτό δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα» συμπέρανε ο κ. Σαμαράς.

Συνοψίζοντας είπε σε προσωπικό τόνο: «Στο τέλος της τετραετίας η κυβέρνηση μας θα παραδώσει μια Ελλάδα που θα έχει τους χαμηλότερους συντελεστές σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούσα να κάνω μειώσεις νωρίτερα. Όμως τώρα γίνεται, νοικοκυρεμένα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.