ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηνύματα "μέσω ψήφου" έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας

11:44 - 25 Ιαν 2015 | Πολιτική
Μηνύματα "μέσω ψήφου" έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας
Στις κάλπες προσήλθαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στέλνοντας από τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα της χώρας, όπου και ψηφίζουν, ο καθένας το δικό του πολιτικό μήνυμα.

 

Σε εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, ή σε τμήματα των περιφερειών, στις οποίες θέτουν υποψηφιότητα ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αντώνης Σαμαράς: Μήνυμα στους αναποφάσιστους 

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο Μεσσηνίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Α. Σαμαράς. Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο ο πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα στους αναποφάσιστους λέγοντας: «Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε, αν θα πάμε μπροστά με ασφάλεια ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω, ότι κανένας δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε».

Σαμαράς: Σήμερα αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά ή σε περιπέτειες

Αλέξης Τσίπρας: Τον ανέβασαν σε καρέκλα

Με στωικότητα αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στις απαιτήσεις εκατοντάδων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης όπου ψηφίζει. "Έχω αμέτρητη υπομονή. Περιμέναμε πέντε χρόνια. Να περιμένουμε και πέντε λεπτά, δεν πειράζει" είπε χαρακτηριστικά, όταν ένας από τους δημοσιογράφους, του ζήτησε να περιμένει λίγο μέχρι να είναι όλοι έτοιμοι. 

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε να περιμένει αρκετά λεπτά, μέχρι να ετοιμαστούν όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία για τη δήλωσή του. Σε συνθήκες πρωτοφανούς συνωστισμού, χρειάστηκε μάλιστα να ανέβει σε μια καρέκλα για να κάνει τη δήλωσή του, την οποία επανέλαβε και στα αγγλικά, για τα ξένα Μέσα, ώστε να τον βλέπουν όλοι. 

 «Θέλω να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας. Το δίλημμα σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Είμαι αισιόδοξος, είναι μία ιστορική ημέρα».

Τσίπρας: Ο λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας

Κώστας Καραμανλής: Έλειπαν όλοι

Ασυνήθιστη τροπή πήρε η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε νωρίς το πρωί στο 310ο εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης το οποίο στεγάζεται στο 1ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Ελευθέριο. Μόνο που στα τμήματα 304 με 310 απουσίαζαν όλα τα μέλη της εφορευτικής Επιτροπής! 

Στην είσοδο του σχολείου τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους και προχώρησε προς το εκλογικό τμήμα.

Μετά την κάλπη απέφυγε τις δηλώσεις και αναχώρησε για την Αθήνα, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Στα Χανιά ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε: «Η χώρα από ό,τι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα, να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία, αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση, να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος και το έχουν αποδείξει. Και να μην δώσουμε χώρο στους τσαμπουκάδες και αυτούς που δεν σέβονται τη Δημοκρατία. Να μην μπούμε σε περιπέτεια, να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα.»

Στ.Θεοδωράκης: Να ψηφίσουμε γνώση και θάρρος, όχι τσαμπουκάδες

Στο Περιστέρι ψήφισαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Νίκος Χρυσόγελος του συνδυασμού Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε: «Οι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν σήμερα για την πορεία της χώρας. Με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν εντολή, εντολή η Ελλάδα να πορευτεί μπροστά, προοδευτικά, με την κοινωνία όρθια. Ο τόπος μπορεί να πορευτεί προς τα μπροστά και πρέπει να φύγει από αυτή την κατάσταση που σήμερα βρίσκεται. Η ψήφος του ελληνικού λαού είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας μας, μία πορεία ευθεία, σταθερή και προοδευτική.»

Κουβέλης: Η χώρα μπροστά, προοδευτικά με την κοινωνία όρθια

O Nίκος Χρυσόγελος δήλωσε: «Οι 'Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά' συμμετέχουμε στην αλλαγή της πολιτικής και την αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά με οικολογικό, κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο, με ρεαλιστικές λύσεις για την ανεργία, την οικονομία, τη φτώχεια, αλλά και με όραμα για το πού θέλουμε να πάμε ως κοινωνία. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε με προγραμματικές συμφωνίες σε μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά δεν αρκεί μόνο να συμμετέχουμε και εμείς στην κυβέρνηση. Σημαντικό είναι να υπάρχει μια συμφωνία και με την κοινωνία, με τους επαγγελματικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς φορείς. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα, αλλά με σχέδιο, με ρεαλισμό και με όραμα.»

Σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Κατά την έξοδό του από το σχολικό συγκρότημα δήλωσε: «Εύχομαι ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι χειρότερο για αυτόν και τα παιδιά του».

Ευ.Βενιζέλος: Οι πολίτες να κάνουν επιλογές που θα οδηγήσουν στο καλύτερο

Στο 4ο λύκειο Καλλιθέας «Νίκος Μπελογιάννης» ψήφισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατά την έξοδό του, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς τα μνημόνια θα είναι παρόντα. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν «με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα. Να ενισχύσουμε τη μοναδική δύναμη ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα» τόνισε.

Σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας προσήλθε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου για να ψηφίσει, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα.

Κατά την έξοδό του, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, να απαλλάξουμε την Ελλάδα από βάρη και ένα πελατειακό κατεστημένο. «Αρκεί να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο για αλλαγές και το σχέδιο να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού άμεσα, με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών-Σοσιαλιστών, αυτό εγγυάται.»

Την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα είναι ρυθμιστής της επόμενης μέρας, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ψήφισε στη Νίσυρο. «Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές με πορεία όπου όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Όταν απελευθερωθούμε, έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 25 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.