ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονη φημολογία για εξελίξεις στη ΝΔ

20:41 - 25 Ιαν 2015 | Πολιτική
Έντονη φημολογία για εξελίξεις στη ΝΔ
Προβληματισμό στα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού,  προκάλεσε το αποτέλεσμα του exit poll.

O Αντώνης Σαμαράς, παραδέχτηκε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς το παρόν κρατά στάση αναμονής περιμένοντας τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα. 


Πηγή της ΝΔ μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls είπε στους δημοσιογράφους μεταφέροντας τις θέσεις της ηγεσίας: «τα exit polls δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αμφισβητούμε. Ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι σε μία σειρά από προηγούμενες αναμετρήσεις όπως στις περιφερειακές με την κ. Δούρου τα exit polls απήχαν από το τελικό αποτέλεσμα. Εφόσον δεν γνωρίζουμε την διαφορά θα πρέπει να περιμένουμε. Σας επισημαίνουμε ότι υπάρχει και ένα διαφορετικό exit poll από την εταιρία K Research σύμφωνα με την οποία η ΝΔ κινείται από 25-28% και ο ΣΥΡΙΖΑ από 33,5-37,%. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε τους απόλυτους αριθμούς για να βάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τις ψήφους που έχασε το κόμμα από τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Πάντως υπήρξε μεγάλη αποχή».


Ο Πρωθυπουργός,  βρίσκεται από νωρίς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. 


Επίσημη αντίδρασε σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει μετά τις 9.30 όταν θα καθαρίσει η εικόνα με βάση τα πραγματικά στοιχεία.


Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με το αν η ήττα είναι διαχειρίσιμη ή μη μπορεί και από σήμερα να τεθεί ζήτημα αλλαγής ηγεσίας, για να ανοίξει άμεσα η συζήτηση της επόμενης ημέρας για την προεδρία του κόμματος.

Ήδη, κορυφαία στελέχη θέτουν ζήτημα Συνεδρίου, προκειμένου να γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ κατά πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό εξετάζει και  ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, που πάντως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δρομολογήσει εξελίξεις σχετικά με την ηγεσία της ΝΔ.


Μιλώντας στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφαινόμενη νίκη του και έκανε λόγο για «βαριά ήττα» επισημαίνοντας  πως τα αίτια θα αναζητηθούν και όλα θα συζητηθούν σύντομα. Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα τεθεί θέμα προέδρου, λέγοντας ότι «θα περιμένω να τοποθετηθεί ο πρόεδρος».


Επιπλέον, μιλώντας στο ίδιο κανάλι, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι στη ΝΔ θα γίνει η αποτίμηση του αποτελέσματος και εξέφρασε την άποψη ότι το σημαντικό για τον ίδιο είναι πως «η ΝΔ διεκδικούσε την κυβέρνηση και τώρα είναι στην αντιπολίτευση». Τόνισε, δε: «Θα δρομολογήσει ο πρόεδρος τις διαδικασίες».


Την ίδια στιγμή άρχισαν και τα καραμανλικά πυρά με τον Ευάγγελο  Αντώναρο να ζητάει μέσω  twitter, την επιστροφή της  Νέας Δημοκρατίας στις ρίζες της κεντροδεξίας, μετά τη συντριπτική ήττα και την πλήρη αποδοκιμασία της στρατηγικής του φόβου και του αποκλεισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:24 - 25 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.