ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Δεν καταθέτει τα όπλα

00:07 - 26 Ιαν 2015 | Πολιτική
Σαμαράς: Δεν καταθέτει τα όπλα
Αποφασισμένος να μη δώσει χώρο στην εσωκομματική αμφισβήτηση εμφανίστηκε στις δηλώσεις του από το Ζάππειο ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς.

Κι αυτό την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές στελεχών που χαρακτηρίζουν λάθος την στρατηγική του φόβου στην οποία δόμησε την προεκλογική του εκστρατεία.


Αντίθετα, έχοντας πειστεί ότι η ΝΔ σε συνθήκες σκληρής κυβερνητικής διαχείρισης πέτυχε μια διαχειρίσιμη ήττα- «παρά τα δύσκολα μέτρα χάσαμε μόλις 2 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012» . είπε- εγγυήθηκε προσωπικά ότι το κόμμα του θα είναι παρών με «κρίσιμο ρόλο» από αύριο.


Ο κ. Σαμαράς, όπως όλοι πρόσεξαν, ήταν λακωνικά αυτοκριτικός, κάνοντας λόγο για «σφάλματα και αδικίες», δεδομένου ότι ο βραχύς απολογισμός που παρουσίασε, κινήθηκε στην κλίμακα της δικαίωσης.


«Παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής. Την παραδίδω χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τους πολίτες που βγαίνει από την κρίση» είπε και καταφεύγοντας και πάλι στην κινδυνολογία πρόσθεσε «παραδίδω μια χώρα μέλος της Ε.Ε και του ευρώ. Εύχομαι να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις μου και η επόμενη κυβέρνηση να τα διατηρήσει. Όφειλα να προειδοποιήσω».


Συνοψίζοντας πρόσθεσε: «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι καλό, αλλά έδειξε ότι η ΝΔ είναι όρθια. Θα παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις, ως εγγύηση σταθερότητας, ασφάλειας και μεταρρυθμίσεων. Ο ρόλος μας είναι κρίσιμος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.