ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Πρώτη προτεραιότητά μας η ανθρωπιστική κρίση

12:29 - 28 Ιαν 2015 | Πολιτική
Τσίπρας: Πρώτη προτεραιότητά μας η ανθρωπιστική κρίση
«Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τονίζοντας ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του».

Σημείωσε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση ευρύτερων συναινέσεων και έδωσε εντολή για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και αλαζονείας. «Θα βαδίσουμε με σταθερότητα και σιγουριά και θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν με διάλογο, αλλά χωρίς συμβιβασμούς. Δεν θα φοβηθούμε συγκρούσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις και λάθη. Μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει να αναμετρηθεί με τη σκληρή πραγματικότητα και θα είναι αδικαιολόγητη αν δεν δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού. Η ευθύνη είναι βαριά, θα προχωρήσουμε με σχέδιο, ισχυρή βούληση και με τη δύναμη της νωπής λαϊκής εντολής», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Οι τέσσερις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

  1. Αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης. Βοήθεια σε αυτούς που στερούνται βασικά αγαθά όπως φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  2. Στήριξη της οικονομίας για να επαναλειτουργήσει. Στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που βουλιάζουν στα χρέη και δράσεις για την μείωση της ανεργίας
  3. Διαπραγμάτευση με τους εταίρους για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Είμαστε έτοιμοι για αυτό με εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και τετραετές σχέδιο με στόχο πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς αλλά χωρίς την υποχρέωση εξοντωτικών πλεονασμάτων. Εχουμε προτάσεις ρεαλιστικές για το χρέος και τις επενδύσεις.
  4. Σύγκρουση με ένα κατεστημένο δεκαετιών σε όλα τα επίπεδα. Θεσμική θωράκιση της διαφάνειας, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Οι Ελληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες. Δεν περιμένουν να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη η δύσκολη οικονομική κατάσταση αλλά έχουν την απαίτηση να είμαστε κυβέρνηση με εντελώς διαφορετικό ύφος εξουσίας», είπε. «Δεν έχουμε άλλες εξαρτήσεις ή άλλο αφεντικό πέραν από τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κυβέρνηση δεν έρχεται να καταλάβει δομές και προνόμια εξουσίας. «Ερχόμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο που ασκείται η διοίκηση της χώρας, να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος και το κράτος-πελάτη που εξυπηρετούσε συμφέροντα», δήλωσε ο ίδιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.