ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρασκευή και...13 η πρώτη κάλπη για Πρόεδρο Δημοκρατίας

17:32 - 28 Ιαν 2015 | Πολιτική
Παρασκευή και...13 η πρώτη κάλπη για Πρόεδρο Δημοκρατίας
Πυκνές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στο Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, στις 13 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 5 Φεβρουαρίου, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα θα ορκιστεί η νέα Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου και την επομένη θα εκλεγεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου.

Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή, ως τρίτο κόμμα δικαιούται με βάση τον Κανονισμό μια από τις 7 θέσεις των Αντιπροέδρων, αλλά, ήδη θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα βρεθούν 75 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου να καταλάβει θέση στο προεδρείο μέλος της οργάνωσης. 

Το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου θα αναγνωστούν οι Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου θα γίνει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής και θα είναι η πρώτη στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:03 - 28 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.