ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και η διαπραγμάτευση αρχίζει

14:56 - 30 Ιαν 2015 | Πολιτική
Στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και η διαπραγμάτευση αρχίζει
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του επικεφαλής του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Mετά τη συνάντηση, ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Βαρουφάκη, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Οι προβολείς έσβησαν και η βαριά πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου έκλεισε. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνομιλεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα για το θέμα των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών της. Για να πάρει η Ελλάδα τα 7,5 δις. ευρώ της τελευταίας αξιολόγησης τα οποία έπρεπε να είχε πάρει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, θα πρέπει να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις της. Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Βαρουφάκης δηλώνει στους New York Times ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται τα 7,5 δις. ευρώ. Ο κ. Γερούν Ντάισελπμπλουμ περιμένει ν’ ακούσει τις Ελληνικές προτάσεις και εναλλακτικές, με την αγορά να προεξοφλεί ότι η χώρα θα μπει σε διαπραγματεύσεις που θα κρατήσουν επί μακρό διάστημα, χωρίς να υπάρχει εικόνα ως προς το τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της χώρας και των νοικοκυριών.

Ακολουθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και οι δύο άνδρες θα κάνουν δηλώσεις λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Ντάισελμπλουμ και Βίζερ (ο επικεφαλής του Euroworking Group) αναμένουν να ακούσουν από τη νέα ελληνική κυβέρνηση τις προθέσεις της αναφορικά με την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και τις προτάσεις για τον τρόπο συνέχισης της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την επίσκεψη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστεί.

Σημείωσε, όμως, ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με τον έλληνα πρωθυπουργό συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξελλες εντός της προσεχούς εβδομαδας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 30 Ιαν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.