ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση προχωρά σε σύγκρουση χωρίς σχέδιο

19:40 - 30 Ιαν 2015 | Πολιτική
Αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση προχωρά σε σύγκρουση χωρίς σχέδιο
Δριμύ κατηγορώ  εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η αντιπολίτευση με αφορμή τη συνάντηση του επικεφαλής του Eurogpoup,  και τις δηλώσεις που ακολούθησαν την συνάντηση του ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη  με τον Γκερούν Ντέισεμπλουμ. Κοινός τόπος των δηλώσεων της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση προχωρά σε σύγκρουση με την ευρωζώνη,  χωρίς σχέδιο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της ΝΔ, με την οποία κατηγορεί την συγκυβέρνηση ότι δεν ξέρει και δεν καταλαβαίνει τι κάνει.


 «Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν ξέρει που βρίσκεται, δεν ξέρει τι διαχειρίζεται, δεν καταλαβαίνει τι πάει να κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά  ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.


Στο ίδιο μήκος κύματος  και οι δηλώσεις του Ποταμιού, το οποίο σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του επικεφαλής του Εurogroup προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.


Το Ποτάμι κατηγόρησε την κυβέρνηση οδεύει χωρίς σχέδιο , ενώ εξέφρασε το φόβο ότι  η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη.


Παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει, ενώ πρότεινε να ζητηθεί άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό.


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ, έχει περιέλθει σε απόλυτο αδιέξοδο, από  τις εύκολες και επιπόλαιες θέσεις της.


Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ το πλαίσιο της Ευρωζώνης κατέστη απολύτως σαφές :

 

  • Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την υφιστάμενη παράτασή του προγράμματος μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 
  • Καμία συζήτηση περί περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους (όπως έχει αποφασίσει το Eurogroup ήδη από το Φεβρουάριο του 2012) δεν ανοίγει, αν δεν προηγηθεί η οριστικοποίηση του πλαισίου στο οποίο κινείται η Ελλάδα και δεν υπάρχει άλλο φόρουμ συζήτησης για τα θέματα αυτά εκτός του Eurogroup.
  • Η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθεια και τη στήριξη προς την Ελλάδα, αν αυτή τη ζητήσει, αποδεχόμενη τους σχετικούς όρους, αλλά προφανώς η Ευρωζώνη ούτε θέλει ούτε μπορεί να επιβάλλει τη βοήθειά της.


«Μήπως πρέπει σιγά σιγά να σοβαρευόμαστε και να οργανωνόμαστε ως χώρα; Το ερώτημα δεν απευθύνεται μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε όλους εκείνους που την ενθαρρύνουν στην αναπαραγωγή ψευδαισθήσεων και στην αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας.», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.


«Ο λαός μας όλα τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε γιατί αυτό απαιτούσαν οι «μεταρρυθμίσεις», η «ανταγωνιστικότητα» του κεφαλαίου και οι «ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί», με «πρωτογενές πλεόνασμα», που σήμερα επανέλαβε και ο νέος υπουργός οικονομικών. Κι ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει, ανεξάρτητα αν η κυβέρνηση αυτά θα τα συζητήσει με τους επικεφαλής της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ ή με τους υπαλλήλους τους» σχολίασε το ΚΚΕ για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελπμλουμ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.