ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Φωτιές" στη ΝΔ βάζει η ανακοίνωση του ΕΛΚ

23:00 - 13 Φεβ 2015 | Πολιτική
"Φωτιές" στη ΝΔ βάζει η ανακοίνωση του ΕΛΚ
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στο εσωτερικό της ΝΔ η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τα μηνύματα δυσαρέσκειας  προς την ηγεσία και τον Αντώνη Σαμαρά να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Η πιο επιθετική δήλωση προήλθε από την Ντόρα Μπακογιάννη, ένα από τα πιο φιλοευρωπαϊκά στελέχη της ΝΔ η οποία έγραψε:  «Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».


Η αρχή είχε γίνει από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, τον Δημήτρη Σιούφα που χαρακτήρισε ατυχέστατη την αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία.


«Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επιτευχθεί στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ» σημείωσε ο κ. Σιούφας και έριξε το καρφί του: «Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».


Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αποδοχή του ψηφίσματος με δύο, αναρτήσεις του στο twitter. «Απαράδεκτο το ψήφισμα του ΕΛΚ. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία» ήταν το πρώτο tweet και το δεύτερο ήταν: «Όταν το ΕΛΚ απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση».


Πιο προωθημένο και άκρως επιθετικό ήταν το σχόλιο του Γιάννη Μανώλη που μέσω  twitter εκτόξευσε  πυρά κατά του κ. Σαμαρά. «Επειδή γνωρίζω καλά τον Σαμαρά, είμαι βέβαιος ότι την ανακοίνωση του Λαϊκού Κόμματος, την έγραψε αυτός, άντε να έβαλε και ο Ραχόι ένα χεράκι». Και συνέχισε: «Μετά την συντριβή στις εκλογές, ο Σαμαράς έψαχνε για ένα πιστοποιητικό επιτυχίας και το έδωσε ο ίδιος στον εαυτό του μέσω του ΕΛΚ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.